Woonkamer

Waarom Ambilight?

Waar het een paar jaar geleden nog niet heel bekend was, zie je ze nu veel vaker voorbij komen: televisies met Ambilight. Het staat voor Ambient Lighting, oftewel sfeervolle verlichting. De technologie wordt door Philips toegepast en is enkel bij hun televisies te verkrijgen. In deze blog lees je alles over Ambilight en waarom je daarvoor zou moeten kiezen.

Wat is Ambilight?

Ambilight is een twee- of driedelige lichttechniek wat ervoor zorgt dat de beleving van het televisie kijken realistischer en intenser maakt. Het bestaat uit LED-lampen die aan de achterkant van de televisie zijn gevestigd. Die lichtbalken kleuren met de kleuren op jouw televisie mee. Tweedelige Ambilight schijnt aan de zijkanten en driedelige Ambilight neemt ook de bovenkant mee. Kijk je naar een beeld van bijvoorbeeld een grasveld, dan kleuren de lampen groen en daarmee dus ook de wand achter de televisie. Het werkt bij elke kleur en soort muur. 

De optimale tv-belevenis

Je kunt Ambilight dus zien als een soort achtergrondverlichting die ervoor zorgt dat een beeld buiten het beeldscherm doorloopt. Wat op tv te zien is, vloeit nog verder door, waardoor de sfeer versterkt wordt. Door dit te gebruiken bij films, series of televisieprogramma’s, zal je nog meer worden meegenomen met het verhaal. Ook bij het gamen is dit een gave toevoeging en tegenwoordig wordt het ook gebruikt bij het afspelen van muziek. De lampen reageren op de muziek die je afspeelt en kleuren op die manier mee. 

Rustiger televisie kijken

Wanneer je met Ambilight televisie kijkt, ontvangen jouw hersenen minder prikkels. De achtergrond van de televisie blendt namelijk met de televisie. Je kunt daardoor prettiger en meer ontspannen tv kijken. Je ogen hoeven zich ook niet meer enkel te focussen op de televisie, waardoor je minder snel last krijgt van vermoeide ogen. Bovendien lijkt de televisie daardoor groter. 

Verschillende varianten en prijsklassen

De lichttechniek is ontworpen door Philips en wordt alleen gebruikt bij de televisies van dit merk dat oorspronkelijk van Nederlandse bodem komt. De techniek heeft een luxe uitstraling, waardoor je hem zult verwachten op de luxere en grotere televisies, zoals OLED en LED televisies. Echter, de goedkopere toestellen en toestellen met bijvoorbeeld een formaat van 43 inch zijn ook voorzien van deze techniek. Daardoor kan je er alle kanten mee op en is het beschikbaar voor iedereen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *