Woonkamer

Samenwonen? Zo richt je jullie droomhuis in!

Gefeliciteerd, jullie gaan samenwonen! Een nieuwe fase in jullie leven waarbij het inrichten van jullie droomhuis een belangrijke rol speelt. Misschien hebben jullie allebei al een aantal meubels die jullie willen samenvoegen of gaan jullie voor een compleet nieuwe inrichting. Waar begin je dan en hoe zorg je ervoor dat jullie stijlen bij elkaar passen? In deze blog geef ik jullie tips en inspiratie om van jullie huis een echt thuis te maken.

Maak van de eettafel een gezellige plek

De eettafel is vaak een centrale plek in huis waar jullie veel tijd doorbrengen. Het is dan ook belangrijk om hier een gezellige en uitnodigende plek van te maken. Kies bijvoorbeeld voor mooie stoelen die goed bij jullie eettafel passen en maak de tafel af met een mooi tafelkleed en bijpassend servies. Maak het geheel af met een mooie hanglamp boven de tafel en jullie hebben een fijne plek om te eten en bij te praten.

Maak gebruik van natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn de laatste tijd erg populair in het interieur en dat is niet voor niets. Ze zorgen voor een warme en gezellige sfeer en passen bij veel verschillende stijlen. Denk bijvoorbeeld aan een houten vloer, rotan stoelen of een mooie rieten mand. Ook in accessoires kunnen jullie gebruik maken van natuurlijke materialen, zoals kussens van linnen, een wollen plaid of een mooie vaas met droogbloemen. Door het gebruik van natuurlijke materialen creëren jullie een rustige en ontspannen sfeer in jullie huis.

Eenheid creëren met de juiste fauteuils

Een belangrijk onderdeel van jullie interieur zijn de fauteuils. Deze zorgen niet alleen voor extra zitplekken, maar kunnen ook bijdragen aan de sfeer en uitstraling van de ruimte. Het is daarom belangrijk om de juiste fauteuils te kiezen die goed bij jullie bank en interieur passen. Een tip is om te kijken naar kleuren en materialen die al in jullie interieur voorkomen en deze terug te laten komen in de fauteuils. Ga bijvoorbeeld voor een leuke print of een opvallende kleur die ook terugkomt in kussens op de bank. Bij UrbanSofa hebben ze een ruim assortiment aan heerlijke fauteuils die volledig naar jullie wensen kunnen worden aangepast. Zo weten jullie zeker dat de fauteuils perfect bij jullie interieur passen en dat jullie er heerlijk in kunnen ontspannen.

De kracht van accessoires

Een andere manier om eenheid in jullie interieur te creëren, is door te spelen met accessoires. Denk bijvoorbeeld aan kussens, plaids, vloerkleden en lampen. Kies accessoires die passen bij jullie stijl en die kleuren en materialen uit het interieur terug laten komen. Het leuke van accessoires is dat je hiermee ook gemakkelijk kunt variëren. Verander eens van kussens of voeg een nieuw vloerkleed toe om de ruimte weer een hele nieuwe look te geven.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Een opgeruimd huis zorgt voor rust en overzicht. Het is daarom belangrijk om voldoende opbergruimte te hebben in jullie huis. Denk bijvoorbeeld aan een kast voor jullie servies, een dressoir voor jullie spullen of een mooie mand voor jullie plaids en kussens. 

Samen jullie droomhuis inrichten kan een leuke en uitdagende klus zijn. Door rekening te houden met bovenstaande tips en te kiezen voor meubels en accessoires die bij jullie stijl passen, maken jullie van jullie huis een echt thuis. Veel succes met het inrichten van jullie droomhuis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *